Skån miljøet – bruk tre i innredningen!

Tre er det mest miljøvennlige råstoffet i verden, og derfor burde vi inkorporere tre enda mer i hverdagen vår. Denne artikkelen kikker derfor på hvordan man kan bruke materialet i boliginnredningen.

Bli med på trenden og få et trekjøkken
Tre er et materiale som kan være med til å gi boligen din et personlig, rått og hyggelig preg som både du og gjestene dine vil verdsette.

Et trekjøkken er en del av en ny, stor trend som går ut på å utnytte trematerialer i hjemmet. Det gode ved tre er at det er så mange forskjellige fargenyanser og toner som gjør hvert enkelt møbel unikt. Et kjøkken i massivt tre vil øyeblikkelig tiltrekke oppmerksomhet, og vil være et hyggelig sted å oppholde seg. Så bli med på trenden, gjør en forskjell på miljøfronten, og nyt det nye kjøkkenet ditt.

Pyntegjenstander av tre
En annen måte å inkorporere flere tregjenstander i boliginnredningen din på, er ved konsekvent å kun ha pyntegjenstander av tre. Det skaper en rød tråd gjennom hele innredningen, og er med til å skape harmoni og ro i hjemmet ditt.

Ellers er det selvfølgelig selve møblene som først og fremst vil prege hvordan uttrykket blir. Mange av oss har allerede hyller og kommoder av tre, men det fines utallige andre møbler som også er fantastiske i tre, og som kan være med til å sette prikken over i-en der hjemme. Hvis du mangler inspirasjon har traevarer.no et virkelig godt og bredt utvalg. Her finner du møbler i tre, samt andre gjenstander til stua, kjøkkenet, soverommet, barnerommet, kontoret, gangen, i tillegg til flere andre ting. Hvis du for eksempel er i gang med å lage et gjesteværelse, eller er i gang med å lage din egen ramme til sengen, kan du finne ting som holdbare lameller her. Det er noe ekstra tilfredsstillende å vite at man selv har snekret sengen man sover i, og at bunnen også svarer til den kvaliteten du selv har laget selve rammen i. Selve skummadrassen er kanskje ikke like lett å lage selv, men heldigvis finnes det gode tilbud der ute.

Dersom du skal innrede hagen eller terrassen, så finner du trevarer som tåler å være utendørs her også.

Mørkt tre er populært
I 2018 var det spesielt det mørke treet som ble populært i de norske stuene. Det gir et rått og sofistikert uttrykk, og det er nettopp derfor det har blitt så ettertraktet.

Det mest ettertraktede mørke møbelet er den mørke bordplata. Bordplaten skal helst være av tre og være så mørk som overhodet mulig. Så hvis du vil være med på bølgen (og i tillegg være miljøbevisst) ved implementere tre i innredningen din, så er dette et godt og sikkert sted å starte.

Dessuten er tre i form av planter også en sikker vinner. Du kan for eksempel innrede et hjørne med planter, og i tillegg henge en plakat med naturlige motiver på veggen. På den måten utviskes overgangen mellom naturen og boligen, noe som helt sikkert vil bidra til en helt spesiell stemning i hjemmet.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.