Skap en innovativ virksomhet med et godt arbeidsmiljø

En virksomhet skal selvfølgelig ha en gjennomarbeidet grafisk identitet, samt velfungerende online markedsføring. Men det er også viktig å ta godt vare på medarbeiderne.

Her kan du lese litt om hvordan man kan skape et godt miljø på arbeidsplassen.

Det fysiske arbeidsmiljø
Alle virksomheter tjener på å ha fornøyde medarbeidere, det er derfor økonomisk fornuftig å bruke ressurser på medarbeidernes trivsel. Først og fremst skal medarbeiderne selvfølgelig ha det nødvendige utstyret, for å gjøre arbeidet best mulig. Hvis mye av arbeidet foregår foran skjermen, kan det vær en god ide med et heve- senke bord, samt ergonomiske stoler. Kontoret skal være behagelig, og rolig i fargene, samt at det skal være mulighet for å få arbeidsro, hvis dette er nødvendig. Det kan være hyggelig å innrette det med noen inspirerende bilder, og en plante eller to.

Hvis det er et felles kontorlandskap med en del forstyrrelser, så kan det være virksomheten skal gjennomgå nødvendigheten av lydisolering. I dag finnes det mange muligheter til å sette opp lydisolerende vegger, eller isolering i taket. Dette kan være med på å skape et fredeligere arbeidsmiljø for medarbeiderne.

Mange medarbeidere vil sætte pris på muligheten for å kunne arbeide hjemmefra, hvis det er en mulighet for virksomheten. Dette kan gi en følelse av selvstendighet, og fleksibilitet for medarbeideren, noe som i visse tilfeller kan øke produktiviteten.

Det sosiale miljøet
Glade medarbeider vil skape gode resultater. Det høres kanskje simpelt ut, men det er faktisk oftest tilfellet. Det er derfor viktig å bruke tid på å skape et godt og trygt arbeidsmiljø. For mange virksomheter er det en god ide å arrangere noen samlende arrangementer. Heldigvis er det mange muligheter for å finne profesjonelle foredragsholdere, som kan komme og gi hele virksomheten faglig inspirasjon, samtidig som man får en styrkende felles opplevelse.

Det kan være din virksomhet skal arrangere et foredrag om hvordan man som medarbeider kan bidra til et godt arbeidsmiljø?

Et godt arbeidsmiljø skaper færre sykedager, og gjør viskomheten til en driftssikker organisasjon, med medarbeidere som tar ansvar for et godt arbeidsmiljø. Å arrangere foredrag, er lærerikt og inspirerende både for medarbeidere og ledere. En annen fordel er at man får en felles referanseramme, som kan skape felles forståelse for virksomhetens profil. Kanskje var det en ide og starte opp et kor på arbeidsplassen, som Helse Nord Trøndelag har gjort.

Virksomhetens profil
En vellykket virksomhet skal fremstå profesjonelt på alle plattformer. Det skal være tydelighet og profesjonalisme i det visuelle uttrykket, samtidig som innholdet på de forskjellige websites, samt kommunikasjonen, skal gi mening hos samarbeidspartnere og kunder. For å kunne oppnå dette, skal man ha en gjennomarbeidet profil, og en målrettet strategi for fremtiden.

For at virksomheten skal være tydelig, er det viktig å skape en felles forståelse, og konsekvente handlingsmønstre, for alle medarbeidere. Det er viktig å prioritere fellesskapet, både i den virtuelle verden, men så sannelig også i en kollegial sammenheng. Det å feire en fødselsdag på kontoret, eller starte opp et kor, kan virke som små ting, men kan absolutt være med til å skape en felles profil i virksomheten.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.