Slik får du den beste ferien i Danmark

”Det er et yndigt land” heter det, og det landet er uten tvil Danmark. Vi nordmenn elsker å feriere i Danmark og det er vel egentlig ikke så merkelig.

Danmark har i flere år blitt kåret som verdens lykkeligste land og selv om det kanskje høres rart ut blir man faktisk lykkelig av å være i Danmark. Kanskje er det følelsen av at det er lov til å være litt mer løssluppen her, eller kanskje det er den typiske danske hyggen? Uansett kan vi alle være enige om at det er deilig å være norsk i Danmark, og derfor har vi samlet noen forskjellige steder du virkelig bør besøke neste gang du drar til vårt kjære broderland i sør.

Rubjerg Knude
Det er litt rart, men det finnes ørken i Danmark – eller, i hvert fall noe som ligner. Rubjerg Knude er kjent for det tilsandede fyrtårnet som ligger midt i et goldt, ørkenaktig landskap rett ved feriebyer som Løkken, Blokhus og Skagen.

Mens du er i området bør du dra opp til nettopp Skagen og kjøre med ”Sandormen” – en turistbuss trukket av traktor langs stranden – ut til Danmarks nordligste punkt: Grenen. Nordjylland er uten tvil et av de aller mest populære områdene å leie et feriehus i Danmark og her finner du opplevelser for både barn og voksne.

Klitmøller
Hvis du liker vannsport er Klitmøller stedet for deg. Stedet er kjent for fantastiske strender med frisk vind fra vest som sikrer gode bølger til alle som har lyst til å surfe. Hvis du ikke er så glad i vannsport kan du dra forbi det lokale røykeriet, eller besøke den flotte nasjonalparken ved Thy.

Aarhus – Smilets by
Aarhus er kjent som Smilets by og er provinshovedstad i Jylland. Det er også Danmarks nest største by. Byen har en utrolig høy andel unge studenter, hvilket gjør at det alltid er noe som skjer i byen. Midt i sentrum finner du det internasjonalt anerkjente museet Aros, med den spektakulære installasjonen ”A Rainbow Panorama” av Olafur Eliasson på taket.

Andre kjente museer er blant annet Moesgård og Den Gamle By, begge store turistattraksjoner, som garanter uforglemmelige opplevelser. Du kan også bare vandre rundt i byen og kjenne på den spesielle rytmen og stemningen i byen.

Seler i Sør-Jylland
Det kommer flere og flere seler til Danmark og de finnes nesten langs hele kysten, men trives spesielt godt i Sønderjylland. De mest kjente stedene er ved Langli Sand, Korresand og Lammelæger.

Her har du de aller beste sjansene for å bli bedre kjent med de søte dyrene.

Flotte Fyn
Som det mer eller mindre er overalt i Danmark, er det også lett å komme seg til stranden på Fyn. Slå teltet opp på toppen av Fyn, Fyns Hoved, og nyt kveldssolen.

Når du først er på Fyn blir du selvfølgelig også nødt til å besøke H.C. Andersens hjemby, Odense.

Actionfylt i Vestsjælland
I Danmark er det mange steder du kan få et skikkelig adrenalin-kick. Ved Kragerup Gods kan du suse blant bøketrær og fuglekvitter i tretoppene eller prøve en 408 meter lang svevebane, bare for å nevne noen få ting.

Planlegg dagen godt, slik at du også kan prøve noen av de andre morsomme aktivitetene på godset!

Fisk i Nordsjælland
I Nordsjælland, nærmere bestemt i Gilleleje Havn, finner du en fiskerestaurant som bør fremheves. Det er nemlig her du kan kjøpe Danmarks sannsynligvis beste fisketallerken.

Fisken er utrolig velsmakende og er selvfølgelig friskfanget av lokale fiskere. Hvis du først er i området bør du besøke Kronborg Slot, hvor selveste Hamlet har sitt hjem.

København
København viser seg fra sin aller beste side når solen skinner, rosévinen er kald og parkene fylles med glade mennesker med piknikkurver.

København er særdeles flatt, så her bør man leie seg en sykkel og utforske de forskjellige bydelene.

Møns Klint
Her er vannet klarere og sanden hvitere en noen andre steder. Spaser langs vannet og bli forbløffet over hvor høyt klinten rager.

God ferie!


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.