Slik kan bedriften din slå igjennom på Instagram

Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal gjøre når man skal promotere sin egen bedrift på Instagram. Kanskje er du usikker på hva målgruppen din liker, kanskje føler du at du repeterer deg selv eller kanskje du rett og slett ikke føler at noen ser det du legger ut.

Instagram sin algoritme kan være vanskelig å forstå seg på, og vi har derfor funnet frem noen gode tips til hvordan du kan passe på at du blir synlig på plattformen. Dette er gode tips som genererer organisk samhandling og som ikke krever alt for mye jobb fra bedriftens ende. La oss ta en titt.

Hashtags

Det første tipset vi skal gi deg er nemlig hashtags. Du trodde kanskje at det var «ut», men det er en super måte å generere organiske likerklikk og følgere. La oss si at du driver en fotobutikk. På profilen din legger du ut en bildevegg med masse flott bilder og illustrasjoner i rammer slik at det ser ordentlig og pent ut. Bildet er estetisk vakkert noe som gjør at flere kommer til å titte på det, og om du bruker hashtags så vil enda flere se det.

Vi anbefaler derfor at du bruker hashtags som passer til bildet ditt. Bruk for eksempel entreprenør, bilder, rammer og andre ord som kan ha noe med fotografering, samt motivene på bildene, å gjøre. På den måten vil du kunne oppnå et så organisk publikum som overhodet mulig.

Geotagging

Det å bruke geotagge funksjonen på Instagram er også et supert triks. Vi fortsetter, for enkelhetens skyld, å bruke fotograferingsbutikken som eksempel. Kanskje ligger denne butikken på Løkka i Oslo. Når du da legger ut bilder på Instagram så er det en god ide å legge ved at bildene du tar er tatt på Løkka. Bytt litt på hvilke navn du bruker, velg noen mindre gater og innimellom kan du også velge Oslo.

 
Dette fører nemlig til at brukere vil få opp dine bilder dersom de klikker seg inn på geotaggen eller stedet du har skrevet inn. Kanskje noen leter etter butikker i Oslo og finner ditt bilde. I beste fall får du nye kunder, og du vil uansett får eksponering.

Feeden

Når du skal publisere bilder på profilen din så er det viktig at du tenker på hvordan feeden, altså profilen din, kommer til å se ut som en helhet. For det første er det viktig at bildene passer sammen med hverandre, og at man kan se at det er et tema som går igjen i bildene du publiserer. Videre er det også viktig at bildene representerer selskapet ditt. La publikum få et innblikk i hvordan bedriften fungerer, hva gjør dere i butikken, hvem jobber der, hva tilbyr dere? By på dere selv.

Hvis du har forskjellige temaer, for eksempel Q&A, DIY, bilde fra butikken, presentasjon av en ansatt og inspirasjon til hjemmet, så anbefales det at du har publisert en av hver av disse temaene innenfor de ni siste postene. På den måten kan publikum få et innblikk i hva de vil få se fremover.