Slik lager du drømmestua di

Stua skal være stedet der du kan lene deg tilbake og slappe av etter en lang dag. Det skal være et sted hvor du føler deg komfortabel.

Hvis stua di ikke lever 100 % opp til dette akkurat nå, er det på tide å gjøre noe med det – for du kan enkelt innrede stua til å bli et regelrett drømmerom.

Søk inspirasjon på nettet

Det er ikke alltid man vet hva man faktisk drømmer om. Noen ganger har du bare en følelse av at du vil endre noe, men vet ikke nøyaktig til hva. Derfor kan det hjelpe mye å få litt inspirasjon på nettet. På den måten kan du ofte få en hel masse ideer som du aldri hadde kommet på selv. Du kan også se i både boligblader og boligbutikker, og selvfølgelig legge merke til hvordan stuene hos familie og venner ser ut.

Du behøver heller ikke å bo i en større by for å få tak i forskjellige lamper, tepper og andre ting for å fullende innredningen din. I dag kan alt leveres, og som oftest er fraktomkostningene gratis. Mange nettbutikker tilbyr dessuten gratis frakt i hele Norge, uansett hva du er på utkikk etter. Det gjelder selvfølgelig ikke bare innredningsartikler, men også alminnelige hverdagsting. Hvis du for eksempel snuser, så er det gratis frakt på snus du kjøper gjennom snusdirect. Du skal selvfølgelig bekrefte at du er over 18 år gammel.

Lag en tegning av stua

Når du skal pusse opp stua di, kan det være utrolig nyttig å lage en tegning av stua først. På den måten kan du få en bedre oversikt over hva som er mulig.

Selv om det kan virke litt dumt å sitte og tegne møbler, kan det faktisk hjelpe mye for å finne ut av hva som fungerer best.

Få det beste ut av belysningen

Noe av det aller viktigste du skal tenke over, er belysningen. Det er nemlig essensielt at du ikke undervurderer hva lys har å si for hvordan stemningen og uttrykket i stua blir. Det kan f.eks. skape lekker kos med en gulvlampe i en sofakrok og lamper med godt lys i vinduskarmen.

Hvis det er en koselig atmosfære du er ute etter, vil det generelt hjelpe med mindre lamper rundt omkring og litt varmere lys.

Ikke vær redd for farger

Til slutt, hvis du pleier å bli litt skremt av farger i innredningen din, så slutt med det. Farger er noe som virkelig kan bidra til å bringe liv og atmosfære til et rom. Hvis du er modig nok, så er det bare å hoppe i det og male stua i helt nye farger.

Du kan også eventuelt prøve med én vegg først, og så deretter se om det er den riktige fargen, Det er uansett moderne med en enslig vegg med en annerledes farge enn resten av stua.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.