Slik rer du opp sengen som proffene!

I ferietiden er det mange som velger å fikse opp hjemme for å lette hverdagen om høsten. Hva passer da bedre enn å bruke litt ekstra oppmerksomhet på sengen som er en så sentral del av livene våre.

En nydelig seng kan løfte hele følelsen i soverommet, og med få midler kan du enkelt oppnå det selv. Her har jeg listet opp proffens tips for å få et soverom og sengetøy i verdensklasse som vil hjelpe deg med å komme i gang!

Puter
Når det gjelder sengetøy er puter A og O. Et varmt tips er å investere i såkalte hotellputer som er bredere enn vanlige soveputer. Fordelen med disse er at de gir et mer hjemmekoselig og hotelllig utseende, og kan også brukes som sovepute og dekorativ pute. Et annet tips er å legge putene på sengen i rader med de største putene bak og de mindre foran.

Man sier vanligvis at det for enkeltsenger skal være to rader med puter, og for dobbeltsengen kan man i stedet ha tre rader med puter, hvis man vil. Bland gjerne forskjellige materialer på putene som lin, fløyel, silke og bomull. På denne måten får sengetøyet og senga et mer unnfanget look og ser bedre ut for øyet.

SJEKK OGSÅ:  Hva gjør at en fargepalett er cyberpunk?

Sengeteppe
Å re opp en fin seng uten sengeteppe er i utgangspunktet umulig ettersom sengeteppet får sengen til å se så mye mer flott ut. Jeg anbefaler varmt å investere i et sengeteppe fra Damask som både er stilig og har det lille ekstra. Georg Jensen Damask er kjent for sine luksuriøse tekstiler av topp kvalitet og er på alles lepper akkurat nå, så pass på mens de fremdeles er på lager!

For at sengeteppet skal plasseres så godt som mulig over sengen, kan det være greit å ha et dobbelt teppe for å unngå bobler under. Det er jo dessuten koseligere å dele teppe med noen man elsker!

Tepper
Legg gjerne et nydelig teppe litt slurvet over enden av senga eller diagonalt langs senga. Dette gir et mer innbydende inntrykk og er også koselig å ha for hånden for de av dere som liker å hygge seg i sengen.

SJEKK OGSÅ:  Salgssukess med sexleketøy på Singeldagen!

Det beste tipset er å investere i en nøytral farget strikket eller bare koselig teppe.

Et siste tips
For dere som vil gjøre det lille ekstra, vil vi gjerne anbefale deg om å kjøpe et nattbord. Prislappen på disse varierer, men de er absolutt en verdig investering ettersom de får sengetøyene til å se mye bedre ut, men er også fine lene seg mot for de som liker å lese om kveldene.

Avslutningsvis vil jeg understreke at det er viktig å finne tekstiler som passer akkurat deg og ditt hjem. Sengen skal gjenspeile resten av stilen i hjemmet, og derfor kan stil og tema kan være verdt å lure på. Sengen er stedet hvor vi får avslapning, så det er verdt å gjøre det så fint som mulig, slik at vi kan sove bedre og dermed være den beste versjonen av oss selv!


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.