Slik sikrer du din smarttelefon

I dag har nesten alle en smarttelefon som iPhone eller en Android smarttelefon som for eksempel Samsung eller andre merker.

Og siden bruken av smarttelefoner har økt, har også hackere og andre fått øynene opp for hvordan man kan utnytte usikre smarttelefoner. Dessuten er gjenglemte smarttelefoner er yndet objekt for lommetyver.

Det samme gjelder identitetstyveri og kredittkort nummer som kan komme på avveie. Derfor er det viktig å sikre din smarttelefon. Her er noen nyttige tips for hvordan du kan unngå skrekksituasjonen med bilder, kredittkort, videoer og online identitet stjålet og misbrukt av andre:

5 smarte tips for å sikre din smarttelefon:

  1. Bruk passord når din smarttelefon er inaktiv over lang tid. Dette gjør at andre ikke kan logge seg inn på Facebook, Instagram, Twitter og så videre.
  2. Bruk VPN for å hindre Wi-Fi hacking. Når du er på en kafe eller andre offentlige steder kan andre få tilgang til passord, men ikke om du bruker VPN.
  3. Sett på lokalisering. Dette gjør at det er enklere å finne din smarttelefon om den er gjenglemt. Da kan du enkelt finne din smarttelefon før noen misbruker den.
  4. Oppdater operativsystem og apper. Gamle versjoner av operativsystem og apper kan inneholde sikkerhetshull som hackere kan utnytte.
  5. Gå igjennom personvern innstillinger. Gå igjennom hvilke typer data du deler, dette gjelder også apper som logger og deler informasjon om deg til andre.
SJEKK OGSÅ:  Allente endrer strømmepakkene

Din smarttelefon er noe av det mest personlige du eier. Derfor er det viktig at du følger disse rådene for å sikre deg mot at også du blir et offer for kriminelle aktører som hacker din smarttelefon og utnytter din private informasjon.

Husk også at gamle modeller av smarttelefoner ofte kan være mer sårbare for hacking og lignende.