Smart med vedlikehold av bilen

Grunnleggende vedlikehold av bilen din er en svært god investering. En stor andel av norske husholdninger eier en eller flere biler. I fremtiden vil vi helt sikkert se mange nye mobilitetsløsninger, og bildeling, leasing og fleksible leieløsninger er allerede på fremmarsj.

Likevel eier de fleste fortsatt bilen sin, noe som betyr at bilpleie og vedlikehold av bilen er helt avgjørende for bilens restverdi ved et fremtidig salg.

Jevnlig vask og renhold er grunnleggende

Å vaske bilen jevnlig er noe av det enkleste og rimeligste du kan gjøre for å passe på bilen din. Bilvask handler ikke bare om det kosmetiske utseendet til bilen, men dessuten om å fjerne skitt, salt og annet som kan skade både karosseri og chassis. Moderne biler har god rustbeskyttelse, men det er likevel greit å redusere risikoen for korrosjon og rustskader så mye som mulig.

SJEKK OGSÅ:  Det visuelle uttrykket avspeiler virksomheten din

Når det gjelder lakkpleie og polering er det noen som elsker å holde bilens lakk i topp stand, men for andre er det ikke viktig hvorvidt lakken er speilblank eller ikke. Hvis du vil ha et så problemfritt bilhold som mulig er det alltid mulig å levere inn bilen til ekstra grundig vask og profesjonell polering et par ganger i året.

Det er fortsatt noe du kan gjøre selv med moderne biler

Bilindustrien er preget av rask utvikling, og moderne biler er kompliserte systemer med en rekke deler som eieren ikke kan bytte eller reparere selv. På noen biler er det ikke mulig å skifte pærer selv, men det skyldes da at bilen er utstyrt med LED-lys – noe som i utgangspunktet skal bety svært lang levetid.

SJEKK OGSÅ:  Hva er kapital?

Vindusviskere kan du likevel skifte selv på alle biler, og det er smart å gjøre det til en vane å skifte disse med jevne mellomrom. Det kan være litt irriterende når viskerne ikke er effektive lenger, men dårlige viskere er faktisk en reell sikkerhetsrisiko. Alt som reduserer sikten, bør utbedres så raskt som mulig.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.