Spiller du Fantasy?

Har du noen gang tenkt at du kan veldig mye om fotball? At du har full kontroll på alle lag i Premier League eller at du vet hvem som spiller venstreback på Strømsgodset?

Du tenker at du definitivt har bedre peiling enn kompisene dine? Da kjenner du trolig allerede til konseptet bak Fantasy-fotball.

Selve konseptet har eksistert siden 70-tallet, men det var ikke før internett, og særlig sosiale medier, kom på banen at fenomenet har tatt av i Europa (i Amerika definerer de som kjent «football» som amerikansk fotball). Den engelske versjonen, Fantasy Premier League, vokser seg større hvert eneste år og har i 2017/18-sesongen over 5 millioner spillere på verdensbasis. Spillet dekkes heftig i de store riksmediene, og blir stadig mer populært her til lands.

Så hvordan virker det da? Du velger deg et lag bestående av 15 spillere fra Premier League, eller den norske ligaen hvis du spiller Eliteserien Fantasy, og får poeng basert på deres prestasjoner i det virkelige liv. Du får et budsjett på 100 millioner kr å handle for, og alle spillere i den engelske (eller norske) toppdivisjonen har forskjellig pris. De ypperste verdensstjernene koster deg kanskje 12 millioner, og da må kompensere med en billig midstopper til 4.5 millioner fra et av de nyopprykkede lagene.

Det tilmålte budsjettet og at du kun har 3 forskjellige spillere fra samme lag gjør det til en større utfordring enn man skulle tro å sette sammen et lag. Går du for 3 superspisser og lar de andre lagdelene være litt svakere? Satser du alt på å ha en fantastisk startellever og lar de 4

spillerne på benken ha så lav verdi som mulig? Spillerne på benken kommer inn hvis en i startoppstillingen ikke spiller, så det kan lønne seg å fordele midlene fornuftig.

Høres det simpelt og uengasjerende? Vel, det er ikke det. Fantasy-fotball er ekstremt avhengighetsskapende for fotballinteresserte. Lager du en liga med venner eller kollegaer har du et incentiv til å kjempe om heder og ære hele sesongen. Det å kunne komme inn på kontoret på mandagsmorgen og skryte av at man hadde midtbanespilleren som scoret 2 mål i helgen på Fantasy-laget sitt gir en utrolig god følelse.

Eller hvis du hentet Mohammed Salah til ditt lag før sesongen startet. Egypteren knuser scoringsrekorder i virkeligheten, men også på Fantasy-spillet hvor han ligger an til den høyeste poengsummen i spillets historie. Han var sentral i Liverpools overbevisende seier mot favorittene på langoddsen Manchester City, og vil være den store stjernen på mange Fantasy-lag i sesonginnspurten.

Disse fantasispillene gir en ekstra dimensjon til fotballkamper som ikke ser så interessante ut på papiret. Du ville kanskje ikke satt deg ned for å se Brighton mot Burnley, men hvis bestevennen din trenger et mål fra Brightons spiss mens du selv får poeng fra dine forsvarsspillere på Burnley… vel, da ble den kampen brått veldig interessant.

Det er få ting relatert til fotball som er morsommere enn når ditt eget Fantasy-lag knuser lagene til venner og kollegaer. Det føles godt å vise hvem som faktisk kan mest om fotball. Men vær oppmerksom: brått sitter du og håper at favorittlaget ditt skal slippe inn et mål. Du vet, fordi det er bra for Fantasy-laget ditt.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.