Spotify lanserer Jam

Spotify har lansert en ny funksjon, Jam, for at en gruppe kan lytte til den samme musikken samtidig. Tjenesten fungerer slik at alle deltakerne kan legge til sanger og styre rekkefølgen sangene skal spilles i, gruppen får anbefalinger til sanger basert på gruppenes preferanser, og alle kan se hvem som har lagt hvilke sanger. Man kan legge til venner i gruppen både via QR-kode, men også ved å sende en link.

Jam kan brukes av alle Premium- og Free-Spotify-brukere (husk å oppdater appen).

  • For å starte Jam, velger en Premium-bruker en spilleliste, sang eller album å spille. Deretter vil du se en «Start en Jam»-knapp ved å trykke på «Koble»-knappen nederst på skjermen eller ved å trykke på menyen med tre prikker innenfor din favorittspilleliste, album eller sang.
  • Du kan også velge enheten du vil spille på, enten det er telefonen din eller høyttaleren din. De som er i husstanden din på ditt delte WiFi-nettverk vil også bli bedt om å bli med i Jam.
  • Deretter kan du invitere gjengen din (Premium- eller Free-brukere) på en av tre måter:
  1. Slå på Bluetooth, og trykk deretter telefonene sammen.
  2. La vennene dine skanne QR-koden på skjermen din som er vert.
  3. Trykk «Del» for å sende lenken via sosiale medier, tekstmeldinger (SMS) eller annet.
  • Alle i Jam kan legge til sanger i køen, se hvem som la til de ulike sangene, og motta anbefalinger, alt fra sine egne enheter.
  • Verten har også muligheten til å bestemme hvem som er med i Jam, endre rekkefølgen på sporene eller fjerne en sang som ikke passer med stemningen.
  • Verten kan også aktivere «Gjestekontroller» for å tillate alle i økten å fjerne eller endre rekkefølgen på sporene. Når «Gjestekontroller» er slått av, kan bare verten endre køen.