Telenor: Snapchat eksploderte nyttårsaften

Telenors kunder sendte over 11 millioner tekstmeldinger på nyttårsaften. Snapchat dominerte årets siste dag for åttende året på rad. På det meste var Snapchat-trafikken 770 prosent over normalen.

Nyttårsaften er den dagen i året hvor vi sender flest bilde- og tekstmeldinger. Tall fra Telenor viser at denne trenden holder seg. I løpet av årets siste dag og frem til klokken 06.00 1. nyttårsdag ble det sendt 11,6 millioner SMS-er. 

Nyttårstoppen fikk vi kl. 00.17:46 med 865 SMS-er i sekundet. Dette er høyere enn året før, da tallet var 492. I denne perioden ble det også sendt 101 bildemeldinger i sekundet gjennom Telenors nett.

SJEKK OGSÅ:  Nye tall fra Medietilsynet: Sosiale medier er de unges viktigste nyhetskilde

For hele året 2023 ble det sendt 5.4 milliarder SMS-er.

Snapchat er vinneren igjen

Snapchat fortsetter å være favoritten under rakettoppskytingen. Denne meldingstjenesten hadde trafikktoppen i kvarteret etter midnatt, viser tall fra Telenor. På det meste var Snapchat-trafikken 770 prosent over normalen.

Til sammenligning gikk trafikken på Facebook, Instagram og Tiktok ned i tidsrommet der vi skiftet årstall. Facebook og Instagram har en topp senere på natten med mer trafikk enn normalt.

SJEKK OGSÅ:  5 råd til å ta de beste bildene med smarttelefonen din

Høytid for nettrafikk

Jule- og nyttårshelga er høytid for de fleste. Det merker vi på trafikken i Telenors nett, bekrefter dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor. Han er glad for at folk kunne dele meldinger i rekordfart nyttårsaften.

– Vi har bygget et robust nett med god kapasitet som tåler slike trafikktopper, sier Amundsen.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.