Teppetips til hjemmet ditt

Tepper er et av mange typer interiørobjekter en gjerne ikke tenker så mye over, men som likevel brukes mye. Bli litt mer bevisst. Her er noen tips.

Det var kanskje vanligere å bruke tepper før.

Tidligere var jo vegg-til-vegg tepper mer vanlige, selv om dette er en trend som ser ut til å ha mistet forfeste. Noe som jo i de aller fleste tilfeller er bra. Enkelte av oss husker jo enkelte boliger som på 80-tallet til og med hadde vegg-til-vegg teppe på badet.

En tanke som nok er fjern for dagens boligkjøpere.

Et teppe varmer
Selv om tanken var god, for et teppe varmer jo opp et rom.

Både konkret, ved å holde føttene dine varme, samt i overført betydning, for et teppe kan mykne opp den ofte noe harde følelsen en sitter igjen med i enkelte, gjerne litt for minimalistisk pregede rom. De fleste av oss liker det skandinaviske innen design og interiør.

I hvert fall om en snakker om interiørdesign. Og den skandinaviske stilen er naturlig spartansk. Kanskje det er noe med vår Lutheranske pietistarv? Hvem vet, men om hjemmet ditt har litt for mange «harde» rom med masse lyse treflater, og lite tekstiler, ja da skal du se litt nærmere på for eksempel tepper.

Mange teppemuligheter
UnoLiving.no er en flott nettbutikk for møbler, og du finner mye spennende. Blant annet innen tepper, så besøk hjemmesiden her. Om du går og tenker på å kjøpe teppe til et rom i huset ditt skal du tenke litt på hvor mange muligheter du har.

En ting er størrelsen.

Og denne gir seg vel mer eller mindre selv. Men du kan selvsagt alltid vurdere å kjøpe et teppe som er noe større enn akkurat det området du tenker på å dekke. Et for lite teppe er ikke bra.

Men det viktigste er selvsagt farge og tekstur – hvordan teppet ser ut, og føles.

Kontraster eller balanse?
Vær vågal når du tenker farger. De fleste tenker for konservativt, men det er når du våger å tenke litt originalt og, ja – vågalt – at du kan få virkelig flotte detaljer i hjemmet ditt.

Kontrast er ofte veldig bra, så selv om interiøret ellers er lavmælt og diskret (og kanskje nettopp om det er dette), så skal du forsøke å bruke en «vill» farge som du i utgangspunktet trodde ikke ville fungere. Ofte blir det helt sensasjonelt.

Et eksempel
Et eksempel på dette med kontrasterende farger ser vi faktisk hos politikere og forretningsfolk.

Dette er jo mennesker som stort sett kler seg lavmælt, diskret og litt kjedelig. Men for et par tiår siden var det noen som fant på å gå med et signalrødt slips til den svarte eller blå dressen, og dermed oppsto et meget interessant uttrykk.

Et uttrykk som mange, inkludert Donald Trump, kopierer den dag i dag.

Tenk derfor på tepper som interiørobjekt som kan skape flotte, farge- og interiørmessige kontraster til et hvilket som helst rom. Og glem ikke at det skal myke opp rommet på alle måter, så velg varme farger, god og herlig tekstur, samt kvalitet – så langt det lar seg gjøre med den lommeboken, eller kassakreditten, du har.