Tidligere Google-ansatt går til Solibo

Halldor Skard Jr. har OL-gull i kombinert og jobbet 7 år i Google. Nå går han til eiendoms- og teknologibransjen for å få Solibo til topps.

Solibo har som mål å bli den største boligforvalteren i Norge, noe de også er godt på vei til å bli. Selv om Solibo er en tjenesteleverandør til eiendomsbransjen, er de også en teknologibedrift, med flere digitale satsninger. Med stadig økende aktivitet av kunder og brukere på deres digitale løsninger, var det nå på tide å få på plass en dedikert ressurs til å ivareta kundene på en god måte, og som samtidig kan bidra til at løsningene utvikles i tråd med kundenes og markedets ønsker og behov. Da var det god timing at noen av Halldors kaliber banket på døren. Halldor tiltrådte 1. juni stillingen som Senior Customer Success Manager.

– Jeg har i lengre tid hatt lyst til å jobbe i eiendomsbransjen, og samtidig savnet tilbake til en mer teknologiorientert kultur som jeg har lang fartstid fra i Google. Når jeg kom over Solibo syntes jeg det var utrolig spennende, fordi det svarte godt til det jeg så etter, og fordi det alltid er spennende med aktører som utfordrer det etablerte. Jeg gleder meg stort til å bli en del av teamet som kun ser muligheter og har en drive som passer meg godt, sier Halldor entusiastisk.

Skal bli ledende teknologileverandør til bransjen

Solibo har i halvannet år hatt SaaS-plattformen Solibo Home på markedet, et verktøy som forenkler hverdagen for styrer i sameier og borettslag. I senere tid har Solibo også begynt å utvikle eget bransjesystem for forvaltning av borettslag.

– På leting etter software for å forvalte våre borettslag og sameier fant vi ikke en løsning vi syntes var god nok. Vi begynte derfor i 2021 å utvikle vårt eget forvaltningssystem, forteller Magnus Babsvik, daglig leder i Solibo.

Han forteller videre at flere andre aktører i bransjen har tatt kontakt med Solibo fordi de er nysgjerrig på hva de utvikler, og om de har planer om å gjøre løsningen tilgjengelig for andre.

– At konkurrerende aktører i bransjen tar kontakt med oss tar vi som en tillitserklæring, og vi har uttrykt tydelig at vi er positive til dette. Det er jo også slik verden utvikler seg, i retning mer nøstede økosystemer, der noen man konkurrerer med på et plan samtidig kan være noen man samarbeider med på et annet plan, og kjøper tjenester av på et tredje, sier Magnus videre.

Har tung og relevant erfaring fra Google

Halldor har jobbet i Google med B2B-salg av digitale verktøy og tjenester til store norske selskap. Med denne erfaringen skal han nå bidra til å sette Solibo tydelig på det norske proptech-kartet, og spre budskapet om det nye forvaltningssystemet som gjør sitt inntog i eiendomsbransjen til aktører som forvalter sameier og borettslag, deriblant boligbyggelagene.