TikTok-fenomenet Tigerutt101 slipper sommerlåta «Dans Med Meg»

TikTok-fenomenet Tigergutt101 har i skrivende stund drøye 250 000 følgere på TikTok, og bikker veldig snart svimlende 10 millioner likes på plattformen. 2023 var et fenomenalt år for nøttlendingene, og nå begir de seg ut på ferden mot å selge ut Oslo Spektrum – men først slipper de låten «Dans Med Meg». 

Kollektivet, født i 04’, og har tatt TikTok-Norge med storm det siste året. Nå er de klare for å herje på hitlistene. 

Vi trengte en ny utfordring og ville prøve noe nytt, svarer kompisgjengen på spørsmålet om hvorfor de nå velger å slippe låt, før de helt casual i kor legger til at låten handler om de to viktigste tingene I livet; – Oss selv og damer.

20-åringene aka Sverre Andreassen, Håkon Skogland Skeie, Fredrik Arveschoug, Vetle Jonstang Grødem, Peder Amundrød og Peter Paulsberg fra Nøtterøy i Tønsberg kommune, beskriver seg selv som en kreativ gjeng som ikke er redd for å tjene penger.

– Vi driver med humor på sosiale medier som TikTok, Snapchat og Instagram. Dette startet allerede på VGS når vi lagde noen sære og ironiske videoer som gikk viralt, og vi har fortsatt siden, forteller guttene, som i dag kan vise til noen av de høyeste organiske visningstallene på TikTok i Norge. 

Via 730.no forteller gutta at deres mest virale innlegg er en fotballsketsj hvor en person ikke klarer å sparke ballen over gjerdet. Den fikk 4,1 millioner visninger på TikTok og 4,4 millioner på Instagram.

– Dette var veldig gøy siden vi snakket norsk i videoen, men den gikk fortsatt internasjonalt.

Når sekstetten nå begir seg ut på sin musikalske reise og slipper sin første låt er det med store ambisjoner, der det store målet er å fylle Oslo Spektrum.

«Dans Med Meg» er skrevet av Stavanger-trioen Kjell Øverland aka Kapteinen, samt hitmaskinene og brødrene Anders og Mathias Nilsen, sammen med gutta i Tigergutt101. Produsert av Mathias, den yngste av Nilsen-brødrene, blir dette fort en av årets sommerhits. 

På spørsmålet om hvordan låten ble til svarer Tigerguttene; – Litt sånn som video-idéene våre oppstår, noen kommer på et konsept og så sitter vi og bygger på det til vi er fornøyd.