Tinder: Dette sier ditt digitale kroppsspråk om deg

Online dating er den mest populære måten for single å møte nye mennesker på – 53 prosent av de under 30 år bruker datingapper for å finne en match. Dermed har det digitale kroppsspråket heller aldri vært viktigere.

Alt fra bruk av emojier og akronymer, til hvor raskt du svarer på en melding, kan gi verdifull innsikt om hvem du er og hva som trigger deg.

Noen ganger kan det være vanskelig å forstå hverandre, særlig digitalt, og det er for eksempel lett å feiltolke digitalt «kodespråk» med at du er for ivrig eller en kort melding om hvilke følelser du egentlig har for den andre.

For å hjelpe single med å navigere digitale forhold, har Tinder gått sammen med kroppsspråkekspert Adrianne Carter for å forklare hva ditt digitale kroppsspråk sier om deg. Og enda viktigere, hva det sier om dine matcher.

Gode råd om app meldinger

Kysse eller ikke kysse?

– Å uttrykke følelser i chat eller meldinger, signaliserer ofte at man er trygg på seg selv. Når vi føler oss usikre, holder vi tilbake på kjærlighet og intimitet, noe som ofte kommer til uttrykk i meldingene vi deler, sier Adrianne.

Når man utforsker et forhold digitalt, kan de som mottar meldinger og som uttrykker følelser, se på dette som et godt tegn på at matchen føler seg komfortabel, og potensielt vil ha et ønske om å utforske gnisten videre. I en tid med «alt eller ingenting»-dating lengter de fleste unge single etter ekte relasjoner.

Er du i tvil om du skal uttrykke følelser eller være deg selv, så stol på magefølelsen.

Språklig intelligens eller skryt?

Noen går i fella ved å bruke sin «språklige intelligens» som en måte å vise sin attraktivitet på, hovedsakelig fordi de tror det øker sjansene for å tiltrekke en potensiell match. Eksempler på dette er at de bruker pompøst språk eller til og med siterer kjent litteratur.

Ofte kan det være lurt å lese mellom linjene, da kan du avsløre noen hemmeligheter (og sjekk alltid ut hvilke interesser den potensielle matchen har i sin Tinder-profilen, det kan gi deg svaret du leter etter).

Har (tekst)lengde virkelig noe å si?

Det er lett å anta at en potensiell match, som ofte svarer med korte og konkrete svar ikke er interessert, men korte meldinger trenger ikke bety at man er avvisende, men heller er effektiv, tydelig og foretrekker åpenhet.

På den andre siden, kan noen som sender lange og velformulerte meldinger, være mer romantiske og søker en dypere forbindelse digitalt før de bestemmer seg for å møtes personlig, kommenterer Adrianne.

Uansett tekstlengde, trenger du ikke bli motløs. Dating handler om å finne en balanse i kommunikasjonen, som fungerer for dere begge. Så hvis du vil ha en dypere, mer meningsfull samtale, hvorfor ikke prøve en videosamtale eller møtes i virkeligheten?

Faktisk var de tre beste kommunikasjonsstilene for Tinder-brukere i fjor; flere møter, ivrig teksting og telefonsamtaler.

Tregt eller raskt svar – hva er best?

Mange datere antar at hvis en match er treg til å svare, betyr det automatisk at de ikke er så interesserte, men den gode nyheten er at dette ikke alltid stemmer.

Rask respons kan tyde på at personen er organisert og oppmerksom som type, mens de som bruker tid eller er sporadiske til å svare kan være mer introverte og verdsette dype, meningsfulle samtaler fremfor hyppig kontakt.

På Tinder svarer 77 prosent av medlemmene mellom 18-24 år på meldingene til en match innen 30 minutter. Det viser at de ikke vil spille et spill i møte med andre.

Hvor mange spørsmål skal jeg stille?

Nye relasjoner og forhold byr på et hav av følelser – fra glede og spenning til nervøsitet. Noen kan bli overveldet og trekke seg unna, andre kan bli for ivrige og bli for nysgjerrig. Er det egentlig en regel for hvor mange spørsmål du kan stille en annen person for å bli kjent?

Uavhengig om du blir spurt om lidenskapene eller barndommen din, kan en nysgjerrig match være et godt tegn på noen som vil utforske mer og virkelig bli kjent med deg. Det er også en god pekepinn på at den andre er utadvendt og ikke redd for å vise sine følelser.

Kanskje er du motsatt, men noen ganger tiltrekker motsetninger hverandre. Interessant nok mener Tinder-brukere at det å stille spørsmål er den nest viktigste datingregelen. Samtidig er det du som bestemmer hvor mye du ønsker å dele – og når.

– Å forstå hvordan kroppsspråket ditt kan komme frem digitalt er et sterkt verktøy som kan hjelpe deg å bygge nye forhold med selvtillit. Mitt beste råd når du bygger en relasjon online er å aldri være redd for å la personligheten din skinne gjennom og ikke ta alle meldinger bokstavelig, sier Adrianne Carter.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.