Topp 3 boksere i verden – noensinne

Boksing er en intens idrett, det er bokstavelig talt hard konkurranse, det er et umenneskelig press foran kampene både fysisk med trening og mentalt med media oppmerksomhet.

Det er mange gode boksere i alle vektklassene, men om man skal rangere de beste bokserne i den tyngste vektklassen – som også er den mest sette – er listen ikke så veldig lang. Joda, det er mange store og gode boksere, men om man bare skal nevne de absolutt største gjennom tidene er det bare noen få navn som skiller seg ut. Her er mine topp 3 boksere i verden gjennom tidene:

3. Mike Tyson

Mike «Iron» Tyson kjempet seg opp til verdenseliten på kort tid og som veldig ung. Han var kjent som en bokser som gjorde kort prosess på sine motstdandere og hadde flere overraskende seiere. Mike Tyson hadde kort rekkevidde men veldig bra styrke og hurtighet. Tyson hadde også noen uventede tap, så derfor «bare» 3. plass.

2. Muhammad Ali

Ikke så overraskende er Muhammad Ali på topp 3-listen. Han hadde en utrolig utholdenhet, meget god teknikk og høy hastighet. Også legenden Ali hadde både overraskende seiere og noen tap, selv om tapene var færre.

1. Rocky Marciano

Førsteplassen går kanskje overraskende for noen, men selvsagt for andre, til Rocky Marciano. Han er til nå den eneste tittelholderen uten et eneste tap. Også han hadde som Tyson liten rekkevidde, men kompenserte med kraft, hurtighet, utholdenhet og unik teknikk. Derfor blir det en soleklar seier til Rocky Marciano.