Topp 7 gratis rune fonter

Runer er et germansk og skandinavisk sett med skrifttegn som ved kristendommens utbredelse ble avløst av det latinske alfabetet. Runer forbindes kanskje mest med vikingtiden og vikingenes skriftspråk. Ordet er identisk med keltisk runa som betyr hemmelig. Runer finner man bl.a. på våpen, redskaper, smykker og runesteiner i Norden og England, i senere tid også på stavkirkene i Norge.

En av de eldste runeinnskriftene, og trolig den eldste kjente i Norge, ble funnet på en spydspiss på Toten og stammer fra om lag 200 e.Kr. Runeskriftens sentrum er Sør-Skandinavia, fremfor alt i Danmark. Men runer har bevislig blitt bruk av goterne ved Svartehavet på 300-tallet som tok opp enkelte runer i sitt gotiske alfabet.

Utenfor Norden gjennomgikk ikke runealfabetet noen større utvikling. I England skiftet enkelte runer betydning eller form, og alfabetet ble utvidet med nye runer. Fra 500-tallet begynte en omforming fra 24 til 16 runer i Norge.

Du kan lasete ned gratis rune fonter på FontDaddy.com. Her er de 7 beste:

  1. Dethek Stone Normal font
  2. Anglodavek font
  3. Comic Runes font
  4. Britannian font
  5. Runic AltNo font
  6. Etruscan font
  7. Dwarven Runes font

Alle fontene kan lastes ned og brukes gratis til privat bruk, skal du bruke fonter til kommersielle formål må du sjekke font lisensene. Fontene kan brukes på både Windows og Mac PCer.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.