Topp 8 gratis minimalist fonter

Forskjellige fonter brukes for å gi et visuelt uttrykk og assosiere en oppfatning av en profil eller et budskap. Minimalistiske fonter er en særegen type fonter der stilen er minimalistisk, det vil si at fontene er enkle og stilfulle. Fonter i minimalist stilen ligner mest på sans fonter men er likevel noe annerledes og oppfattes som mer moderne.

Minimalisme beskriver uttrykksformer og stiltrekk innenfor kunst, arkitektur, design og musikk. Minimalistisk kunst og design der man reduserer form og virkemidler ned til fundamentale formale og innholdsmessige utgangspunkt.

Minimalistisk kunst innebærer kan også defineres som moderne kunst, der simplistiske former og begrenset fargebruk er viktig. Det samme kan sies om minimalistisk arkitektur og design.

Man kan for eksempel si at Apple produkter som iMac og MacBook har en minimalistisk design stil. Minimalismen innen musikk kjennetegnes gjerne ved gjentagende og berenset bruk av instrumenter og arrangement.

Minimalist fonter er veldig populære og brukes mye av reklamebyråer for å designe logoer og webdesignere og webutviklere for å designe nettsider og nettbutikker.

Her er listen med de 8 beste minimalist fontene:

  1. A. D. Mono font
  2. Aldo font
  3. 078MKSDMediumCondensed font
  4. Andover font
  5. Presa Ultraight font
  6. Eurosteal font
  7. AntiChrist SuperstarSW font
  8. Code font

Som man kan se av listen over er stilen på fontene simplistisk og moderne. Du finner flere minimalistiske fonter på FontDaddy.com her.

Fontene lastes ned direkte fra nettsiden helt gratis og kan brukes privat (for eksempel til din blogg) og kommersielt for å designe reklame. Om du skal bruke fontene kommersielt bør du kontrollere font lisensen på den aktuelle fonten, da fontene har ulike lisenser, eller regler, for bruk.