Ulike typer lån

Om du skal låne penger er det viktig å ta den rette avgjørelsen, tar du feil lån, kan kostnadene bli store. Og de fleste av oss har minst ett lån, det vanligste er å ha flere lån, og også flere typer lån. Det er mange ord, navn og begreper innen lån og finansiering.

Mange har ikke kjennskap til alle de tilgjengelige lånetypene som finnes i lånemarkedet. Først og fremst er det tre typer lånegivere: banker, finansselskap og kredittkortselskap.

Vi kjenner alle til banker, og finansselskap er nesten det samme, men de spesialiserer seg på ulike finansielle tjenester. Kredittkortselskap er faktisk også en lånegiver. Forskjellen er at når du skal låne penger, er lånet ditt allerede er forhåndsgodkjent og du slipper søke om et lån når du har et kredittkort.

Man kan dele lån etter to hovedtyper:

Lån med sikkerhet, eller pant som det også kalles, er en type lån der lånegiveren har liten eller ingen risiko for tap ved å gi deg et lån, derfor er renten vanligvis noe lavere enn ved lån uten sikkerhet.

Lån uten sikkerhet er den mest utbredte lånetypen, den er mer tilgjengelig og mer ukomplisert siden man slipper masse papirarbeid og lånebeløpene er mindre.

Den vanligste typen lån med sikkerhet er boliglån, dette gjelder både huslån og leilighetslån. Dette inkluderer også hyttelån. Den vanligste typen lån uten sikkerhet er forbrukslån, dette er mindre lån som man bruker når man trenger det.

Her der de vanligste typene lån uten sikkerhet:

Det finnes selvsagt flere typer lån enn dette tilgjengelige hos norske banker, finansselskap og kredittkortselskap. Men før du velger en lånegiver er det viktig å velge den som har den laveste rente. Det vil du spare penger på å gjøre. Det finner du enkelt om du bruker Compareking.no.

Låneprosessen er enkel, rask og sikker siden man bruker BankID når man søker lån.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.