Denne prestisjefylte utmerkelsen anerkjenner hennes banebrytende arbeid innen cybersikkerhet, spesielt med medisinske enheter, og hennes rolle som en inspirerende leder i tech-bransjen.
Kåringen, som ble offentliggjort i dag, er arrangert av Abelia og ODA-Nettverk, og hedrer kvinner som utmerker seg i teknologi og ledelse i Norge. Siden 2017 har denne prestisjefylte listen blitt publisert årlig, og Veronica Schmitt er nå en del av dette inspirerende fellesskapet. Til daglig er hun programansvarlig ved bachelorstudiet Digital Forensics and Incident Response ved Noroff.
– Jeg er utrolig beæret over å bli anerkjent som en av Norges 50 ledende teknologikvinner. Å bli inkludert i et fellesskap med så mange talentfulle og inspirerende personer gjør meg takknemlig og begeistret, sier Veronica.
Hennes karriere har vært preget av en lidenskap for teknologi og hacking siden barndommen. I flere år har hun jobbet med å sikre medisinske enheter, et område hun er personlig engasjert i.
Ifølge Emlyn Butterfield, rektor ved NUC, er utmerkelsen vel fortjent.
– Veronicas anerkjennelse som en av Norges 50 ledende kvinner i teknologi er vel fortjent. Hennes arbeid med undersøkelse og analyse av medisinsk utstyr er ikke bare betydningsfullt, men også et bevis på hennes engasjement for å drive fagfeltet videre.
En lidenskap for alt som har med teknologi å gjøre
– Som en som selv er avhengig av pacemaker, en livsviktig medisinsk enhet, har jeg fått unik innsikt i både nødvendigheten og sårbarheten til disse teknologiene, forklarer Veronica.
– Sikkerhet innen helsevesenet handler ikke bare om å beskytte data, det handler om å beskytte mennesker. En kompromittert enhet eller et cyberangrep på et sykehus kan få livstruende konsekvenser.
Veronica er både forsker og praktiker innen Digital Forensics and Incident Response (DFIR) og Cybersikkerhet, og bygger bro mellom teori og praksis gjennom sitt arbeid. Hun ser sin rolle som en nøkkelbidragsyter til å styrke cybersikkerheten i helsevesenet, samtidig som hun utvikler løsninger som beskytter både pasienter og helsepersonell.
– Forskning og praksis må gå hånd i hånd for å kunne håndtere de stadig mer komplekse truslene vi står overfor, sier Veronica.
Veronica har også vist en lidenskap for spillifisering innen høyere utdanning, spesielt for å gjøre tekniske konsepter innen DFIR mer engasjerende. Dette er en spennende måte å involvere studenter på, og tilbyr en mer interaktiv tilnærming til høyere utdanning.
– Gjennom spillifisering kan vi gjøre læring både morsom og effektiv, samtidig som vi forbereder neste generasjon på reelle cybersikkerhetstrusler.
Veronica har gitt ut bøker på eget forlag og håper å lære barn alt om den spennende teknologiverdenen. Hennes første bok handler om cyberverdenen, mens den andre boken, som også er tilgjengelig på norsk, er laget for barn som skal gjennomgå en operasjon for å få en pacemaker. Her maler hun en fantasiverden hvor en liten gutt møter sin pacemaker-kompanjong.
På fritiden leder Veronica planleggingen av BSides Kristiansand, som skal holdes for første gang i Kristiansand. Dette er en fellesskapskonferanse som samler en rekke teknologiinteresserte personer for en dag med informasjonsdeling og læring.
En pådriver for mangfold og inkludering
Selv om Veronica er stolt av å være en del av prisen, ser hun den som en mulighet til å bidra til et større mangfold og inkludering i teknologiindustrien.
– Det er viktig å vise at kvinner, spesielt mødre, kan være ledere og innovatører innen teknologi og cybersikkerhet. Jeg håper dette inspirerer flere kvinner til å gå inn i teknologiindustrien, ta på seg lederroller og ikke være redde for å eie sin kompetanse.
Veronica er også spesielt stolt av at hennes arbeid kan inspirere hennes egne døtre. Som mor ønsker hun å være et forbilde for dem og vise at det er mulig å balansere en krevende karriere med familielivet.
– Jeg håper at døtrene mine vokser opp med å se at lidenskap, hardt arbeid og mot kan åpne alle dører. Jeg ønsker at de skal forstå at kvinner, og mødre, kan være ledere og drivkrefter for innovasjon i teknologiens verden.
Et skritt mot en mer inkluderende fremtid
For Veronica er denne anerkjennelsen mer enn bare en personlig prestasjon. Det er et skritt mot en mer inkluderende og mangfoldig bransje hvor kvinner spiller en sentral rolle.
– Representasjon betyr mye, og jeg håper denne anerkjennelsen hjelper med å vise at kvinner i teknologi, ledelse og cybersikkerhet ikke bare er pionerer, men en naturlig og forventet del av industrien, avslutter Veronica.