Volvat lanserer podkasten «Her for deg»

Kan overgangsalder behandles? Er hjertebank farlig? Skal man unngå å trene når man er syk? I Volvats nye podkast «Her for deg» skal lytterne rustes med kunnskap om helse, kvinnehelse og livet som det er.

Å dele betyr «mindre alene»

Målet med podkasten er å gi inspirasjon, forståelse og kunnskap, og bidra til at lytteren kjenner seg styrket og mindre alene i møte med utfordringene livet kan by på.

-Helse er sårbart og veldig mange kvier seg for å snakke om helserelaterte temaer. Det å kjenne seg ensom i plager kan tære på og kan gå ut over både arbeids- og sosialt liv. Vår ambisjon er å snakke om alt mellom himmel og jord, fjerne tabuer, spre kunnskap, åpne opp og dele sier Markeds og kommunikasjonsdirektør i Volvat, Mille Henriksen.

Fokus på kvinnehelse

Podkasten skal ta for seg tematikker på kryss og tvers, men med et fokus på kvinner og kvinnehelse. Temaer som kvinnekroppen etter fødsel, overgangsalder, endometriose, sexlyst, angst, aldring, mammarollen og PMS skal løftes og drøftes.

-Historisk har kvinners helse vært nedprioritert. Det meste av forskningen har vært gjort av og på menn og typiske kvinneplager har vært et ikke-tema. Å bidra til åpenhet og dialog rundt kvinnehelse er en stor drivkraft for oss sier Mille Henriksen, Markeds og kommunikasjonsdirektør.

Et brennende engasjement for mennesker

Kaptein og intervjuer i Volvat’s nye podkast er Katharina Pracon, allmennlege på Volvat Majorstuen. Katharina har jobbet som allmennlege i 12 år og har lenge ønsket seg en arena der hun både kan dele av egne erfaringer og lære mer om både fag og følelser.

-Jeg er utrolig glad for å ha fått denne muligheten. Jeg treffer alt for ofte pasienter som kvier seg for å oppsøke hjelp, enten fordi de ikke vil være til bry, eller fordi de tror at det bare må være sånn. Det må vi gjøre noe med. Jeg håper at vi med denne podkasten kan bidra til mindre ensomhet og mer optimisme. Det er masse god hjelp få og ingen skal kjenne seg alene. Jeg ønsker at lytteren skal sitte igjen med en følelse av håp, felleskap og trygghet sier Katharina Pracon.

Ukentlig episoder

Episodene slippes ukentlig, og i hver episode får Katharina besøk av en Volvat-spesialist som øser av sin kunnskap og erfaring.

-Som allmennlege kan jeg en del om ganske mye, men jeg gleder meg til å dykke dypere ned i viktige temaer og lære masse nytt sammen med lytterne. Volvat har så mange dyktige spesialister og jeg er heldig som har mange spennende gjester å velge i, sier programleder Katharina Pracon.

Podkasten produseres av Volvat og er tilgjengelig på alle de store strømmetjenestene for podkast.