Webdesign for Mac brukere

Webdesign har gått gjennom flere faser fra begynnelsen på 90-tallet. Statiske nettsider med animasjoner programmert i HTML var standarden tidligere, mange nettsider som var populære for noen år siden er etter dagens standard stygge, umoderne og ikke engang kompatible med nettbrett og smarttelefoner.

I tillegg har nye standarder som CSS og HTML5 endret både funksjoner og hurtigheten en nettside lastes ned og brukes. I tillegg har nettbruk endret seg, man bruker flere typer nettlesere som Explorer, Chrome, Firefox og Safari. Ingen bruker lengre Netscape.

Dessuten bruker flere nettbrett som Android tablets eller Apple iPads i tillegg til Android smarttelefoner og iPhone for nyheter, kommunikasjon og shopping.

Tidligere var ikke Apple datamaskiner så utbredt, men idag er Apple svært utbredt, særlig etter iPhone og iPad har blitt solgt i så mange enheter i hele den vestlige verden. Og kravene til brukerne av nettsider og nettbutikker har blitt høyere. Publikum og kunder forventer raske, pene nettsider med logiske menyer og nyttige funksjoner.

SJEKK OGSÅ:  Topp 7 gratis hipster fonter

Dermed har virkeligheten for webdesignere forandret seg ganske mye på bare noen få år. Og enkelte nettsider retter seg bare mot enkelte brukere, som for eksempel MacKeeper.no som er en nettside designet spesielt kun for Safari nettlesere.

MacKeeper er en type software som sikrer din Mac og fjerne virus og annen malware fra din iMac eller Macbook. Dermed kan man som webdesigner tilpasse design og funksjoner kun for Safari nettlesere, iPad og iPhone. Ingen eller svært få andre nettbrukere er interessert i Apple software.

SJEKK OGSÅ:  Hvordan bli kvitt malware

Også utbredelsen av Apple dataprogrammer har endret seg betraktelig de siste årene, tidligere var utvalget av Apple software ganske smalt og prisene kunne være høye. Idag kan du velge i et gigantisk mangfold av iOS software og prisene er svært konkurransedyktig. Endel Apple software er faktisk også helt gratis.

Med stadig flere Mac-brukere øker også risikoen for infeksjoner på Mac-computere. Derfor er det viktig å sikre seg mot spyware, hacking, phishing og annen malware som kan skade din Apple datamaskin, enten du bruker en iMac eller Macbook.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.