WordPress themes og plugins

WordPress er et CMS, det vil si et Content Management System. WordPress driver for eksempel denne nettsiden og nettbutikken, og WordPress driver ikke bare dette nettstedet, faktisk så er WordPress verdens mest brukte publiseringsløsning. Over 50% av verdens nettsider og nettbutikker kjører WordPress.

WordPress er tilgjengelig i de fleste språk over hele verden i flere versjoner:

  • Gratis
  • Hosted
  • VIP

Gratis er versjonen der man typisk lager en WordPress blogg, for eksempel Bedriftsbasen.no sin blogg på WordPress. Bloggen din heter da for eksempel Bedriftsbasen.wordpress.com. Men om du har et eget domene har du en hostet WordPress løsning som man finner på WordPress.org.

I anslagsvis 95% av tilfellene vil en gratis eller hosted WordPress løsning passe, men om man har nettsider eller nettbutikker med høy trafikk og avanserte funksjoner med intrikate themes og mange plugins bør man sikkert ha en WordPress VIP løsning.

SJEKK OGSÅ:  Ledige stillinger i Malta innen nettspill

Dette alternativet betaler man for til WordPress og passer for nettsider med en ekstrem høy trafikk eller ekstremt mange hacking forsøk som AppleShopaholic.com har.

WordPress er open source noe som betyr at det er et helt økosystem med webdesignere og webutviklere som hjelper hverandre, og det er et internasjonalt marked for design oppsett for blogger, nettsider og nettbutikker.

Her er noen WordPress templater du bør sjekke ut:

Det er et utrolig omfattende marked med mange typer templater, designs, layouts og oppsett som er tilgjengelig for din blogg, nettside eller nettbutikk. Men mange av nettsidene krever også ekstra avanserte løsninger i tillegg til selve publiseringsløsningen. Dette kalles plugins.

SJEKK OGSÅ:  På jakt etter et godt norsk nettcasino?

Her er en liste med anbefalte plugins:

Det er i det hele tatt utrolig mange utseender en blogg, nettside eller nettbutikk kan ha og det er mange nyttige tilleggsfunksjoner din webside kan ha tilgjengelig for besøkende om du bruker WordPress som CMS.


Oppdag mer fra GunnarAndreassen.com

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.