YouTube: Over 4 millioner visninger for «How to Norway»

Visit Norway gjør stor suksess på YouTube med Dag Tolstoy og Katarina Monetas opplevelsesreise «How to Norway». 21 episoder er sluppet til nå med til sammen over fire millioner videovisninger og 16,1 millioner minutter seertid. Innovasjon Norge og Snakk Kommunikasjon står bak programserien.

– Innovasjon Norge bruker markedsføring til å utvikle det norske reiselivet i mer bærekraftig og mer lønnsom retning, gjennom å bygge reiselyst og utvikle eksportmuligheter for næringen. YouTube-serien «How to Norway» er en del av en større satsning for at Visit Norway skal lykkes med YouTube-publikumet, forklarer Katrine Mosfjeld, leder for forbrukermarkedsføring hos Innovasjon Norge.

Serien er derfor produsert på kanalens premisser og skal erobre publikummet her med morsomme og strategisk viktige historier for Norge.

– Gjennom sosiale medier og søk ser vi hva folk lurer på ved reiser til og i Norge. «How to Norway» gir oss muligheten til å imøtekomme publikummet vårt med det de lurer på. Innholdet skal leve lenge, inspirere og få frem bærekraftperspektivet, sier Ragnhild Ås Harbo, ansvarlig konseptleder for Visit Norway i Innovasjon Norge.

I tillegg til byer, fjord, fjell og nordlys vises norske reisemål utenfor sesong og deler nyttige tips om påkledning, mat og det å være turist i Norge.

Til sammen er filmene sett i imponerende 16,1 millioner minutter. Filmene har forskjellig lengde, har en gjennomsnittlig visningstid på 4 minutter og den beste filmen har 6 minutter og 45 sekunder seertid i snitt. I en verden der forbrukere scroller raskt forbi det meste, er det imponerende resultater i kategorien reklamefilmer. Det er i Tyskland og England filmene er mest sett, som også er blant de aller viktigste markedene for Norge.

– Vi ønsket at videoene skulle se upolert og ekte ut, slik at flere tenker at dette er noe de selv kan oppleve. Derfor falt valget på programledere som selv kunne produsere innhold uten et stort kameracrew på slep. Vi tilrettelegger og ferdigstiller videoene,men mye av suksessen er takket være jobben programlederne gjør på reise sier produsent Sabrina Sørensen i Snakk Kommunikasjon.

Både Dag og Katarina har erfaring med produksjon til sosiale medier, men var lite bereist i Norge. Uten å kjenne hverandre fra før tok de utfordringen på strak arm og reiste sammen rundt i Norge. Katarina Moneta er fra Oslo og har de siste årene hatt ansvar for sosiale medier i NRK Super. Etter oppdraget for Innovasjon Norge og Snakk Kommunikasjon begynner hun som journalist i NRK Nyheter Ung. Dag Tolstoy er fra Sverige, og med over 130.000 følgere er han kjent for sine humoristiske videoer og parodier på Instagram.

– Visit Norways YouTube-kampanje «How to Norway» har fått utrolig sterke resultater og slår benchmark i reisekategorien med solid margin. Meget engasjerende kreativt innhold i kombinasjon med tilrettelagt og tilpasset produksjon, gir svært god effekt i form av tid sett på YouTube, sier Kjersti Nesbakk, Client group director iEssenceMediacom Norge, Innovasjon Norges mediebyrå.